Pri varení piva z mladinového koncentrátu sú dôležitou surovinou aj kvasné cukry. Kvasné cukry tzv. dextróza alebo maltóza sa pri kvasení menia na alkohol. Dextróza nezanecháva v pive žiadnu chuť a nemení výslednú farbu piva. Vhodná je pre svetlé pivá. Maltóza pridáva pivu plnšiu chuť, sýtejšiu farbu a zvyšuje jeho penivosť. Ak chcete experimentovať môžete do piva pridať napríklad aj melasu, karamel alebo repný cukor.
-
Dextróza 1kg – Kvasný cukor
2,60€ -
Enhancer Muntons
Prídáva sa do prímárneho kvasenia vo fermentačnej nádobe namiesto štandardných kvasných cukrov. Slúži na zvýšenie kvality výsledného piva. Zlepšuje výslednú chuť a dopĺňa telo a sýtosť výsledného piva.
-
Kvasné cukríky Brewferm-1 cukrík do 0,5 fľaše (40ks v balení)
4,90€ -
Kvasné cukríky Muntons- 1 cukrík do 0,25 fľaše (80ks v balení)
4,20€ -
Maltóza čierna – 95 EBC
7,00€ -
Maltóza svetlá – 8 EBC
7,00€ -
Maltóza tmavá – 57 EBC
7,00€