Pri varení piva z mladinového koncentrátu sú dôležitou surovinou aj kvasné cukry. Kvasné cukry tzv. dextróza alebo maltóza sa pri kvasení menia na alkohol. Dextróza nezanecháva v pive žiadnu chuť a nemení výslednú farbu piva. Vhodná je pre svetlé pivá. Maltóza pridáva pivu plnšiu chuť, sýtejšiu farbu a zvyšuje jeho penivosť. Ak chcete experimentovať môžete do piva pridať napríklad aj melasu, karamel alebo repný cukor.
-
Dextróza 1kg – Kvasný cukor
3,40€ -
Enhancer Muntons
9,90€ -
Kvasné cukríky Brewferm-1 cukrík do 0,5 fľaše (40ks v balení)
5,20€ -
Kvasné cukríky Mangrove Jack´s 200g
4,50€ -
Kvasné cukríky Muntons 160 g
5,70€ -
Maltóza čierna – 95 EBC
8,20€ -
Maltóza polotmavá – 18 EBC
8,20€ -
Maltóza pšeničná svetlá (do pšeničných pív) – 8 EBC
8,20€ -
Maltóza svetlá – 8 EBC
8,20€ -
Maltóza tmavá – 57 EBC
8,20€