Pri varení piva z mladinového koncentrátu sú dôležitou surovinou aj kvasné cukry. Kvasné cukry tzv. dextróza alebo maltóza sa pri kvasení menia na alkohol. Dextróza nezanecháva v pive žiadnu chuť a nemení výslednú farbu piva. Vhodná je pre svetlé pivá. Maltóza pridáva pivu plnšiu chuť, sýtejšiu farbu a zvyšuje jeho penivosť. Ak chcete experimentovať môžete do piva pridať napríklad aj melasu, karamel alebo repný cukor.
-
[Handcraft supplies] Dextróza 1kg
Jedná sa o monosacharid, teda jednoduchý cukor. Pri kvasení v pive nazanecháva žiadne stopy na chuti a ani na tmavosti piva. Domáce pivo v ktorom je použitá dextróza má vyššie množstvo alkoholu a ľahšiu chuť.
Môže sa použiť aj na sekundárne kvasenie piva vo flašiach, kde zvyšuje penivosť výsledného piva. Skladujte s suchu a chlade.
-
[Handcraft supplies] Enhancer 1kg
Zlepši chuť, telo a kvalitu domáceho piva.
-
Dextróza 1kg – Kvasný cukor
3,60€ -
Enhancer Muntons
9,90€ -
Kvasné cukríky Brewferm-1 cukrík do 0,5 fľaše (40ks v balení)
5,20€ -
Kvasné cukríky Mangrove Jack´s 200g
4,70€ -
Kvasné cukríky Muntons 160 g
5,70€ -
Maltóza čierna – 95 EBC
8,20€ -
Maltóza polotmavá – 18 EBC
8,20€ -
Maltóza pšeničná svetlá (do pšeničných pív) – 8 EBC
8,20€ -
Maltóza svetlá – 8 EBC
8,20€ -
Maltóza tmavá – 57 EBC
8,20€