FAQ

Ak vaše pivo nemá dostatočnú penivosť pri otvorení môže to mať za následok niekoľko dôvodov. Tu sú najlepšie tipy, ako zvýšiť penivosť: použiť maltózu miesto dextrózy, včas stočiť pivo do fliaš, menšie riedenie mladinového koncentrátu, zvýšiť množstvo cukru do sekundárneho kvasenia (ale nie viac ako 3g na 0,5L), na umývanie fliaš nepoužívať mydlo ani saponáty, dlhšie ležanie pivo vo flašiach.

Pivo stočte približne po týždni – týždni a pol keď je hustota ustálená. Pivo by vo fermentačnej nádobe nemalo byť príliš kalné. Alebo vtedy, ak je prebublávanie v kvasnej zátke dlhšie ako 1-2 minúty.

Na túto otázku neexistuje jednoznačná odpoveď. Závisí to od vášho technologického postupu a čistoty pri práci, stupňovitosti piva ako aj od teploty jeho ležania. Vrchne kvasené pivo (pivo z našich mladinových koncentrátov) v pohode vydrží 3 mesiace pri teplote do 10 °C. Ak však celý proces prebehol v poriadku, tak si na doma robenom pive viete pochutnať kľudne aj o rok.